Och såklart var det gräddglass jag köpte... I ren panik letade jag igenom skafferiet och hittade en burk kokosmjölk och frysta hallon i frysen.
Så jag kokade ihop hallonen med socker och vaniljsocker
silade bort kärnorna
lät allt svalna
hällde i kokosmjölken, men det sista i burken- som är mer som vatten, kastade jag.
tillsatte socker och vaniljsocker efter smak.
sedan mixade jag ihop alltihop kraftigt med en stavmixer- medans jag försökte få i luft
och sedan bums in i frysen ca 4 timmar. Var och varannan timme var jag och vispade i glassen- och fick på så sätt i ännu mer luft.
Det vart SMARRO BARRO! Och nu bara går jag och längtar efter att göra en ny sats. men då hittade jag detta receptet av ren slump. Och nu! Nu ska den bli mjölkfri, sockerfri och nyttig! MUMS!
Honung ingefära Kokos glass
Ingredienser
3 burkar kokosmjölk (hittade en extra fet variant på affären, de är dock lite större- så det räcker säkert med två burkar då)
10-centimeter färsk ingefära, fin riven
340 gram honung (gärna ekologisk eller hemma slungad )
Värm kokosmjälken tillsammans med honungen och den rivna ingefäran.
Koka upp. Låt sedan sjuda på låg värme ca 10 minuter- mest så att ingefäran ska hinna ge smak- och reducera kokosmjöken lite grann.
Sila i en finmaskig sil. Och häll antingen på glassformar eller i portionsform eller i en stor bytta. om du häller det i en större bytta kan man med fördel vispa runt i det lite då och då- så får man bor ev iskristaller.
Receptet hittade jag här. Jag har översatt det själv- så jag hoppas all information stämmer :)
http://www.kinfolk.com/honey-ginger-coconut-popsicles/
![]() | |
Come here and let me eat you! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar